3 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 2:54
No menu items!

Băsescu a semnat petiția propriului partid

spot_img

Base petitie PMP_SZ

Într-un exercițiu de imagine demn de campania electorală la prezidențiale, Traian Băsescu a semnat, vineri, într-un cort amenajat de Partidul Mișcarea Populară (PMP) în apropierea Palatului Cotroceni, petiția adresată Guvernului împotriva accizei de 7 eurocenți pe litrul de carburanți.

După ce a fost răsplătit de membrii PMP cu mai multe mere verzi – că doar este președinte! – pentru gestul său (fiecare semnatar al petiției primește un măr) și după ce a mângâiat pe creștet un puști aflat în apropiere, întrebându-l dacă este de acord ca “nenea Ponta” să-l taxeze suplimentar, Băsescu nu a ezitat să facă apel la români să participe, sâmbătă, la mitingul organizat de PMP în Piața Revoluției din Capitală. Evident, împotriva accizei.

Șeful statului a răspuns apoi întrebărilor celor câtorva jurnaliști chemați să transmită în direct “gestul civic al cetățeanului Traian Băsescu”.

“Bugetul de stat nu avea nevoie de această acciză de 42 de bani/litru la carburanți. (…)Acciza aduce la buget bani care să fie redirecționați baronilor locali. E în neregulă. (…)Nu voi participa la mitingul organizat mâine (sâmbătă – n.r.) de PMP”, a declarat Băsescu.

Întrebat dacă dorește să adreseze un apel din perspectiva evenimentelor organizate de Ziua Maghiarilor, Traian Băsescu a răspuns că face apel la români să participe sâmbătă la mintingul organizat în Piața Revoluției, pentru că un miting civic este mai potrivit decât un protest etnic sau politic.

În final, președintele a dat asigurări că va vota PMP la europarlamentare.

Raluca Dan