8.4 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 1:19

Băsescu: „Ponta este complet discreditat în UE”. Președintele îi cere premierului demisia

spot_img

basescu

Președintele Traian Băsescu i-a cerut joi demisia lui Victor Ponta din funcția de prim-ministru, astfel încât PSD să vină cu alt guvern în fața Parlamentului.

„Ponta este complet discreditat în UE. Prezența sa în UE discreditează România”, a declarat Băsescu.

Acesta l-a atacat pe Ponta pentru ”frenezia” pe care o dovedește în încercarea de a forma un nou guvern și a reluat câteva din temele predilecte de atac.

Președintele Traian Băsescu s-a lansat, joi seară, într-unul din ultimele sale discursuri de la Palatul Cotroceni, în atacuri dure la adresa premierului Victor Ponta pe care îl consideră drept „un bolovan la piciorul României” și îi cere să lase funcția de prim-ministru.

Politicianul Ponta e complet discreditat în interiorul UE şi prezenţa domniei sale în fruntea Guvernului nu e decât un element de discreditare şi pentru România, indiferent de majoritate”, și-a început Traian Băsescu discursul.

Nu s-a uitat că a fost unul din artizanii loviturii de stat din 2012.

A reconfirmat înclinaţia sa spre lipsa de democraţie cu alegerile prezidenţiale, când deşi prin lege responsabilitatea organizării alegerilor aparține Guvernului, nici în turul 1 şi nici în 2 nu s-au asigurat condiţii pentru ca romanii să-şi poată exercita votul. Nimeni nu crede că a fost o întâmplare, toţi cred că a fost un blocaj generat de guvern, tradiţional stângă nu obţine majoritatea voturilor din diaspora.

Al treilea lucru, plagiatul domniei sale, care se adăugă la imaginea unui premier. Nu a existat ministru sau demnitar care să nu demisioneze când e acuzat de plagiat. Domnia sa încă mai crede că plagiatul nu contează. Nu contează pentru el, care are o biografie falsificată, dar pentru europeni contează.

Faptul că în 1997 – 2001 a fost ofiţer al unui serviciu de informaţii fără să facă public acest lucru, în flagrantă contradicţie cu legea, care interzice procurorilor să aibă şi alte funcţii publice, e un alt element de discreditare profundă.

Chiar dacă sunt la sfârşit de mandat, pentru binele României public îl rog pe Victor Ponta să îşi asume formarea unui nou guvern, dar din care domnia sa să lipsească, pentru binele şi credibilitatea României. Domnul Ponta se consideră îndreptăţit să rămână în funcţie. Stai frate la partidul tău, care te susţine, dar nu murdări imaginea României. Fac apel la domnul Victor Ponta să înţeleagă că a devenit un bolovan de piciorul României.