15 C
București
marți, 28 mai 2024 - 7:23
No menu items!

Băsescu: „Nu am fost ofiţer de contrainformaţii, nici ofiţer SIE!”

spot_img

Preşedintele Traian Băsescu susține că nu a fost ofițer de contrainformaţii. Șeful statului a venit cu această declarație miercuri, într-o conferință de presă de la Palatul Cotroceni, ca un răspuns la mesajele premierului Victor Ponta.

„E o afirmaţie gravă. Vă declar public şi fără niciun fel de reţinere că nu am fost nici ofiţer de contrainformaţii, nici de securitate acoperit, nici ofiţer SIE sau SRI acoperit, n-am avut nicio astfel de calitate. Dacă aş fi făcut-o, nu m-ar fi impiedicat să exercit funcţia de preşedinte, dar ar fi trebuit să fac publică această calitate dintr-un motiv simplu: era o obligaţie morală şi, un om care a trecut prin calitatea de ofiţer într-un serviciu, fie că e dinainte de Revoluţie sau după, poate rămâne un om cu dublă comandă”, a precizat Băsescu.

El a mai adăugat că, „în politică, atunci când ai fost ofiţer acoperit al unui serviciu de informaţii, nu ai decât o soluţie, să faci public, altfel poţi fi supus oricărei interpretări, oricărui şantaj şi nu poţi fi considerat un politician care îşi exercită liber funcţia. La această afirmaţie a lui Ponta răspund fără reţinere: N-am avut niciodată această calitate de ofiţer de securitate, lucrul ar fi extrem de grav, dar nu ilegal.” , a mai spus șeful Statului. D.M.