3 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 8:16
No menu items!

Băsescu și Ponta au transmis condoleanțe pentru victimele atentatelor din Rusia UPDATE

spot_img

harta volgograd

  • UPDATE

Traian Băsescu i-a transmis, luni, o scrisoare de condoleanțe lui Vladimir Putin.

Stimate Domnule Preşedinte, am aflat cu profundă tristeţe vestea despre succesiunea de evenimente tragice care s-au produs la Volgograd în urma cărora şi-au pierdut viaţa zeci de cetăţeni ai Federaţiei Ruse. Sunt mâhnit de faptul că oameni nevinovaţi, lipsiţi de apărare, au fost ucişi în cel mai laş mod cu putinţă. În aceste momente de grea încercare, doresc să vă transmit, în numele poporului român, cât şi al meu personal, profunda noastră solidaritate faţă de rudele îndurerate ale celor care şi-au pierdut viaţa în urma acestui cumplit act de terorism, precum şi speranţa noastră pentru grabnica însănătoşire a persoanelor care au fost rănite.

Traian Băsescu

președintele României

Totodată, Băsescu îl asigură pe Vladimir Putin de sprijinul României în efortul de a combate astfel de fenomene care ameninţă valorile fundamentale “în care credem deopotrivă”.

“Vă rog să primiţi, stimate Domnule Preşedinte, sincere condoleanţe şi asigurarea întregii noastre compasiuni faţă de cetăţenii Federaţiei Ruse afectaţi de acest eveniment dramatic”, se mai arată în mesaj.

Primul-ministru Victor Ponta i-a trimis luni omologului său rus Dmitri Medvedev o scrisoare de condoleanțe pentru victimele atentatelor teroriste care au avut loc la Volgograd, în sud-vestul Rusiei.

Ponta a transmis compasiunea și solidaritatea sa și a Guvernului României cu familiile victimelor și cu poporul rus, în aceste momente tragice, a informat, luni, Biroul de Presă al Executivului. De asemenea, Victor Ponta a arătat că Guvernul României condamnă ferm acțiunile teroriste de orice natură.

Și președintele Traian Băsescu a transmis, duminică, un mesaj de condoleanțe familiilor victimelor atentatului terorist de la Volgograd.

Președintele României, domnul Traian Băsescu, își exprimă întreaga compasiune pentru victimele atentatului terorist care a avut loc în Gara din Volgograd și pentru familiile acestora. În același timp, domnul președinte Traian Băsescu exprimă deplinul său sprijin pentru poporul Federației Ruse, Guvernul Federației Ruse și președintele Vladimir Putin, pe care îi asigură de întreaga sa solidaritate în lupta împotriva terorismului.

Administrația Prezidențială

comunicat de presă

În opinia lui Băsescu, atentatul demonstrează că “lupta împotriva terorismului este nu numai necesară, dar și obligatorie” pentru protejarea vieții cetățenilor.

Două atentate teroriste succesive, soldate cu moartea a cel puțin 28 de persoane, au avut loc în Rusia.

Duminică, 18 persoane au murit într-un atentat produs la gara feroviară din Volgograd, iar alte 14 și-au pierdut viața în urma unei explozii survenite luni într-un troleibuz din același oraș.

R.D.