28.5 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 14:22
No menu items!

Bărbatul din Dublin acuzat de uciderea româncei Marioara Rostaş, găsit nevinovat

spot_img

Rostaş, în vârstă de 18 ani la acea vreme, a fost dată dispărută pe 6 ianuarie 2008, după ce a fost văzută intrând într-o maşină, în centrul Dublinului, unde cerşea

 judecator

Bărbatul din Dublin acuzat de uciderea româncei de etnie romă Marioara Rostaş, în 2008, a fost găsit nevinovat, în urma unui proces de cinci săptămâni, relatează BBC News online.

Alan Wilson, în vârstă de 35 de ani, din New Street Gardens, a pledat nevinovat de uciderea tinerei. Crima a fost comisă pe strada Brabazon, în noaptea de 7 spre 8 ianuarie 2008, potrivit publicatiei citate.

Rostaş, în vârstă de 18 ani la acea vreme, a fost dată dispărută pe 6 ianuarie 2008, după ce a fost văzută intrând într-o maşină, în centrul Dublinului, unde cerşea.

Cadavrul tinerei a fost îngropat în Dublin/Wicklow Mountains, unde a fost descoperit patru ani mai târziu.Tânăra a fost împuşcată de patru ori în cap.

Un prieten al lui Wilson, Fergus O’Hanlon, a declarat în instanţă că l-a ajutat pe acesta să îngroape cadavrul, după ce l-a găsit pe acuzat acasă şi cadavrul tinerei într-un dormitor de la etaj.

O’Hanlon a fost arestat fiind bănuit de tăinuirea unor probe despre crima din 2008, dar, în 2011, când a fost arestat în legătură cu altă ucidere, el a încheiat o înţelegere cu procurorii în schimbul unor informaţii despre dispariţia fetei.

Potrivit publicaţiei irlandeze The Irish Times, O’Hanlon a fost introdus intr-un program pentru protecţia martorilor, s-a renunţat la acuzaţiile formulate împotriva lui şi a devenit principalul martor al statului în proces. Un anchetator a declarat în instanţă, în urma contrainterogării martorului, că acesta este „un maestru al sperjurului”.

Judecătorul Patrick McCarthy a avertizat juriul că ar fi periculos să condamne pe cineva în baza unor dovezi necoroborate. Juriul a ajuns la verdictul nevinovat după doar două ore şi 53 de minute de deliberări, potrivit publicaţiei irlandeze.

C.A.