0.2 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 6:31
No menu items!

Bărbat recuperat de salvamontişti după ce a stat câteva ore înzăpezit cu maşina pe Transalpina

spot_img

zapada-masina

Un bărbat a fost salvat de jandarmi luni, după ce a stat blocat cu maşina pe Transalpina timp de câteva ore, în condiţii de viscol puternic, şoferul declarând că, deşi şoseaua este închisă circulaţiei de mai bine de o lună din cauza zăpezii, nu există indicatoare pe porţiunea din Alba.

Şoferul, Ion Tararache, a spus că a rămas blocat în cursul nopţii de duminică spre luni, în jurul orei 4.00, când a decis să ajungă acasă, la Giurgiu, după ce vede şi Transalpina, transmite Mediafax.

“Nu am mai urmărit prognozele meteo în ultima perioadă. Ştiam doar că ar fi ceva ploaie prin ţară, iar când am intrat pe Transalpina dinspre Sebeş nu era niciun indicator cum că nu aş avea voie să circul. Am mers, iar la un moment dat, nu departe de Rânca, dar la câţiva kilometri buni, totuşi, am dat de zăpadă şi de viscol puternic. Nu am mai putut să înaintez şi am stat cu motorul pornit la maşină până dimineaţă, când am cerut ajutor şi am pornit pe jos”, a declarat bărbatul.

Echipe ale Salvamont Gorj, ale Jandarmeriei, precum şi drumari au mers luni pe munte pentru a-l găsi pe bărbat, iar după mai multe ore de mers pe jos au ajuns la acesta, în jurul orei 14.00, reuşind să îl aducă la baza Salvamont de la Rânca.

Bărbatul a rămas fără maşină, autoturismul fiind abandonat pe munte şi urmând să fie recuperat în momentul în care condiţiile meteorologice vor permite acest lucru.

A.V.