9 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 13:34
No menu items!

Bărbat din Ploiești, suspectat de Ebola. Streinu-Cercel: 99% nu e Ebola. UPDATE

spot_img

spital

Update 19.29 Comunicat MAE: Misiunile diplomatice ale României în Africa de Vest au extins demersurile de verificare a existenței unor cazuri a virusului Ebola la cetățenii români aflați nu numai în zonele afectate, ci și la nivelul statelor învecinate, depunând eforturi substanțiale de intrare în posesie a unor informații concrete și verificate inclusiv prin intermediul consulilor onorifici ai României în Africa.

Update 18.05  Streinu-Cercel: 99% nu este Ebola. Este posibil să fie altă infecție originară din Africa. Pacientul a lucrat într-un birou, în Nigeria.

Update 15.14 Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului, spune că este puțin probabil să fie vorba despre Ebola, pentru că cetățeanul român s-a deplasat în capitala Nigeriei, unde nu s-a înregistrat prezența acestui virus.

Update 15.03 Probele biologice vor ajunge în Germania, rezultatul ajunge după 72 de ore.

Update 14.46 Potrivit Antenei 3, diagnosticul prezumtiv de Ebola a fost pus în urma examinării generale a pacientului. Diagnosticul se va confirma sau infirma după câteva zile

Update 14.34 Bărbatul a fost adus la Institutul Matei Balș. O altă variantă este virusul malariei.

Un bărbat de 51 de ani suspectat că este infectat cu virusul Ebola va fi transferat, duminică, de la Spitalul Judeţean din Ploieşti la Institutul Naţional “Matei Balş” din Bucureşti.

Persoana a călătorit recent în Nigeria, în vestul Africii, zona cea mai afectată de acest virus mortal.

Ştire în curs de actualizare.

S.Z.