18.6 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021 - 16:02

Bărbat cu arsuri grave în urma unui incendiu provocat de trăsnet, dus cu un elicopter SMURD la Bucureşti

Bărbatul a suferit arsuri de gradul doi şi trei pe aproximativ 70 la sută din suprafaţa corpului în timp ce încerca să salveze un animal dintr-un adăpost cuprins de flăcări

elicopter-smurd

Un bărbat în vârstă de 38 ani din judeţul Suceava, care a suferit arsuri grave după ce gopodăria sa a fost cuprinsă, vineri seară, de un incendiu provocat de un trăsnet, a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri din Bucureşti.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, incendiul a izbucnit vineri, la ora 23.30, la o gospodărie din localitatea Poiana Micului din comuna Mălini, care a fost lovită de un trăsnet, iar la sosirea pompierilor ardea adăpostul de animale, cu pericol de propagare la casa de locuit.

În timp ce încerca să salveze un animal din adăpostul cuprins de flăcări, proprietarul a suferit arsuri de gradul doi şi trei pe aproximativ 70 la sută din suprafaţa corpului.

Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, a fost transportat la Spitalul Judeţean Suceava, iar după ce a fost stabilizat a fost transferat la Iaşi, de unde a fost preluat de un elicopter SMURD şi adus în Capitală.

Pompierii au intervenit cu trei autospeciale şi au reuşit să stingă incendiul după aproximativ o oră şi jumătate.

În incendiu au ars adăpostul de animale şi aproximativ trei tone de fân.

R.D.