22.7 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 14:43
No menu items!

Bărbaţii nu ştiu să interpreteze emoţiile femeilor

spot_img

Bărbaţii nu ştiu să interpreteze emoţiile femeilor

Bărbaţii s-au plâns dintotdeauna că nu înţeleg femeile, chiar dacă nu pot exprima exact cum şi în ce privinţă. Femeile sunt dramatice, bărbaţii sunt duri, el se enervează, ea ţipă, el răspunde, ea tună şi fulgeră, iar relaţia funcţionează sau nu. Bărbaţii nu le înţeleg atitudinea şi comportamentul femeilor, gesturile, frustrările, temerile şi angoasele.

S-a demonstrat că bărbaţii interpretează foarte greu mimica şi gestica femeilor. Femeile ţipă la bărbaţii lor enervate că aceştia nu le înţeleg şi că nu-şi dau seama ce gândesc ele. Chiar dacă-i spui femeii că are dreptate, situaţia rămâne neschimbată. Oamenii de ştiinţă au confirmat că bărbaţii cu adevărat au dificultăţi în a interpreta emoţiile celor din jur. Cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh au demonstrat, cu ajutorul unor fotografii cu chipuri de oameni, că bărbaţii nu au capacitatea de a citi sentimentele afişate pe feţele exponatelor sau de a-şi formula opiniile, pur şi simplu.

Scanându-le creierele cobailor, s-a observat că regiunea răspunzătoare de judecată şi de aprecierea emoţiilor este foarte puternic vascularizată atunci când este solicitată, ceea ce înseamnă că bărbaţii trebuie să muncească din greu pentru a lua decizii în plan social. Ei consideră că aceste judecăţi ascund abilităţi şi talente învăţate pe parcursul vieţii. Se pare că bărbaţii au dezvoltat strategii pentru a face faţă situaţiilor de acest gen cu empatia lor nu tocmai naturală sau nativă. Partea creierului răspunzătoare de cele sociale trebuie activată şi lucrată permanent.

C.N.