Băncile încep să scadă și dobânzile la creditele de consum în lei. BCR face prima mișcare

bcr

Banca Comercială Română (BCR) reduce, începând din această săptămâna, dobânzile pentru creditele de consum în lei garantate cu ipotecă (Maxicredit) cu 1,25%. Astfel, costul la acest tip de credite scade până la 5,75%, dar există și câteva condiții pentru a beneficia de această dobândă.

Potrivit BCR, dobânda este fixă pe 5 ani şi ulterior variabilă, calculată după Robor la 6 luni + 2,5%, pentru clienţii care îşi încasează salariul în cont la BCR. Printre avantajele acestei oferte este faptul că viitorul client are posibilitatea refinanţării creditelor contractate la alte bănci şi în acest caz perioada de creditare  maximă poate ajunge până la 25 de ani, iar comisionul de analiza este 0.

De asemenea, creditul se acordă fără aport propriu, iar cine are deja salariul la această bancă sau alege să-l încaseze prin BCR are o dobândă la credit cu 0,5% mai mică.

Exemplu de calcul: DAE = 5,95% pentru refinanţarea unui credit în valoare totală de 90.000 lei, pe 25 de ani; dobândă: 5,75% fixă în primii 5 ani şi ulterior variabilă: 5,76%/an (ROBOR 6M + 2,5%); comision de analiză: 0 lei; cost de evaluare: 300 lei inclusiv TVA; rată lunară: 566 lei; valoare totală plătibilă: 170.269 lei.

Potrivit BCR, exemplul de calcul este orientativ, valabil la 17 februarie 2014 pentru clienţii care îşi primesc salariul în cont la BCR şi contractează un credit ce reprezintă maximum 75% din valoarea garanţiilor.

C.C.

NICIUN COMENTARIU