2.7 C
București
sâmbătă, 3 decembrie 2022 - 5:18
No menu items!

Băiat în vârstă de 12 ani, ucis din cauza unui pistol de jucărie

spot_img

Doi poliţişti au intervenit într-o zonă de joacă în aer liber după ce au fost semnalaţi în legătură cu prezenţa unei persoane înarmate cu un pistol

 pistol

Un băiat în vârstă de 12 ani, care avea asupra lui un pistol cu bile ce semăna cu o armă reală, a fost ucis de poliţişti într-o zonă de joacă din Cleveland, în Ohio (nordul Statelor Unite).

Doi poliţişti au intervenit sâmbătă după-amiază într-o zonă de joacă în aer liber după ce au fost semnalaţi telefonic în legătură cu prezenţa unei persoane înarmate cu un pistol care ia la ţintă trecătorii, potrivit unui comunicat difuzat sâmbătă de divizia de poliţie desemnată cu anchetarea folosirii forţei letale.

Cei doi poliţişti ajunşi la faţa locului i-ar fi cerut băiatului să ridice mâinile în aer, dar acesta „ar fi ridicat mâinile spre şold pentru a lua pistolul”, potrivit comunicatului.

Poliţiştii au deschis focul şi l-au lovit pe băiat în piept. Potrivit cotidianului local Plain Dealer, el a murit duminică.

După mai multe focuri de armă, poliţiştii au realizat că „arma aflată în posesia suspectului în vârstă de 12 ani era un pistol de tip airsoft (cu bile) care seamănă cu un pistol semiautomat, cu siguranţa trasă”, a afirmat poliţia.

Conform unei înregistrări telefonice, persoana care a sunat la poliţie a declarat că arma este „probabil de jucărie”.