20.1 C
București
vineri, 17 septembrie 2021 - 3:13

Azuga, Bușteni, Sinaia și Comarnic, fără apă potabilă în urma furtunii puternice din noaptea de sâmbătă spre duminică

spot_img

Mii de oamenii sunt afectați de furtuna care a măturat mai multe stațiuni de pe Valea Prahovei. Autoritățile au sfătuit localnicii și turiștii care se află în stațiunile Azuga, Buşteni, Sinaia şi Comarnic să nu bea apă de la robinet în următoarele ore.

Operatorul Hidro Prahova anunţă că, în urma manifestărilor meteo extreme din noaptea de sâmbătă spre duminică, au fost instituite restricţii privind furnizarea, dar şi consumul de apă în patru localităţi de pe Valea Prahovei.

Conform datelor publicate pe pagina de Facebook a operatorului, sunt aplicate restricţii la furnizarea apei pentru localităţile Azuga, Buşteni, Sinaia şi Comarnic, unde se înregistrează un nivel ridicat de turbiditate pe fondul vremii.

„Fenomenele astfel înregistrate au afectat inclusiv sursele de apă pentru localităţile respective. Din acest motiv, până la remedierea situaţiei, solicităm consumatorilor să utilizeze apa exclusiv în scopuri menajere şi nu pentru consum. Societatea Hidro Prahova SA va reveni cu actualizări privind remedierea situaţiei, pentru fiecare dintre localităţile vizate”, precizează sursa citată, potrivit Agerpres.

C.Dumitrescu