1.1 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 13:43
No menu items!

Azi, Timișoara își comemorează eroii

spot_img

Lacrimi și doliu azi la Timişoara în memoria eroilor căzuţi la Revoluţia din 1989. Toate instituţiile vor arbora drapelul în bernă, iar apoi va avea loc slujba de pomenire a eroilor martiri şi vor fi depuse coroane de flori. Manifestările de comemorare a Revoluţiei vor continua la Timişoara până pe 22 decembrie.

Peste 20 de revoluţionari, dar şi alţi timişoreni s-au adunat, duminică seară, în Piaţa Operei pentru a aprinde candelele aşezate în formă de cruce, în memoria eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989 de la Timişoara, moment organizat de Asociaţia de Revoluţionari ALTAR. Printre participanții la acest trist eveniment au fost și câţiva copii.

Tot duminică seară, aproximativ 300 de suporteri ai echipei de fotbal Poli Timişoara au mărşăluit pe traseul Piaţa Maria, locul unde a început Revoluţia din 1989 – Piaţa Operei – Cimitirul Eroilor, unde au depus coroane de flori la mormintele celor care s-au jertfit la Revoluţie şi au păstrat un moment de reculegere.

Tinerii au strigat, pe întregul traseu, lozinci de la Revoluţie, precum „Timişoara!”, „Cinste lor, eroilor!”,„Jos comunismul!” şi „Păcat de sângele vărsat!”. Ei  au purtat cu ei un imens steag tricolor cu stema decupată, simbol al Revoluţiei.
D.M.