12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 14:29
No menu items!

Azi în Timișoara, mâine-n toată țara! Primarul liberal al Aradului mai are bani doar 10 zile pentru căldură. Arădenii spun că stau deja în frig

spot_img

Primarul liberal al Aradului, Călin Bibarț, a anunțat că nu mai are fonduri suficiente pentru a plăti gazul necesar pentru producerea agentului termic livrat populației, dar a cerut sprijin de la Guvern.

„În momentul de faţă avem gazul asigurat vreo zece zile. Problema este aceeaşi: pe lângă faptul că noi deja suntem cu plăţi în avans din cauza preţului foarte mare, am trecut de luna martie-aprilie cu subvenţiile, nu mai avem nici încasări, pentru că suntem la început de an şi populaţia nu a luat cu asalt casieriile Primăriei să plătească taxele şi impozitele. Nu avem lichidităţi pentru a putea plăti, acesta este riscul cel mai mare pe care îl au şi alte primării din ţară”, a declarat primarul Călin Bibarţ pentru presa locală.

Edilul a mai precizat că a cerut ajutor de la Guvern, dar încă mai așteaptă un răspuns.

Arădenii racordați la sistemul centralizat de termoficare spun că nu au mai avut temperaturi așa de scăzute în case de 30 de ani.

E. Stan