3 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 14:04
No menu items!

Azi, drapelul naţional e arborat în bernă. Victimele din Muntenegru s-au întors acasă

spot_img

Guvernul a decis ca ziua de miercuri, 26 iunie 2013, să fie zi de doliu naţional pentru cei 18 români morţi în accidentul de autocar din Muntenegru.

Hotărârea privind declararea zilei de doliu naţional a fost aprobată marţi, în şedinţă specială la Palatul Victoria.
Ca urmare a deciziei Guvernului, drapelul va fi arborat în bernă la instituţiile publice. Ministerul Afacerilor Externe va deschide o Carte de Condoleanţe.

Este zi de doliu şi în Muntenegru: guvernul de la Podgoriţa a luat această decizie în memoria românilor, dar şi a victimelor unei alte tragedii locale. Patru tineri muntenegreni au murit săptămâna aceasta, intoxicaţi cu monoxid de carbon.

Ieri, dupa ce aeronavele militare româneşti au adus în ţară răniţii,  seara, la 21.48, au ajuns în România şi cei 18 morţi.

Cele 18 sicrie metalice au fost depuse depuse la Baza Aeriană 90, în aşteptarea slujbei de comemorare, care s-a încheiat puţin după ora 22.00. Slujba a fost ţinută de  Preasfinţitul Varsanufie Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureşti.

Dupa ceremonia religioasă, trupurile neînsufleţite au fost transportate la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) pentru a fi identificate, în prezenţa rudelor.

Trupurile persoanelor decedate au fost preluate de 20 de autospeciale ale Ministerului Afacerilor Interne, care au plecat apoi în coloană de la aeroport către INML, pentru identificarea fiecărei victime.

Ştefan Tănăsescu