18.4 C
București
sâmbătă, 25 martie 2023 - 12:20
No menu items!

Avram Mureșan a leșinat a doua oară la Înalta Curte UPDATE

spot_img

Fostul ministru al agriculturii, Ioan Avram Mureșan, a leșinat, luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde trebuia să fie audiat în dosarul „Caltaboșul”, în care este judecat alături de un alt fost ministru al agriculturii, Decebal Traian Remeș. Judecătorii au dispus chemarea de urgență a unei ambulanțe.

Nu este prima dată când lui Mureșan i se face rău, din cauza diabetului de care suferă.  În 16 aprilie 2010 fostul ministru a leșinat în momentul vizionării casetelor video din dosarul „Caltaboşul„.

Judecătorii au dispus, luni să i se scoată cătușele fostului ministru, iar avocata acestuia a solicitat efectuarea unei expertize medico-legale pentru certificarea bolilor de care suferă.

În după-amiaza zilei de luni, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a admis cererea apărătorilor fostului ministru al Agriculturii şi a decis transferarea acestuia de la Penitenciarul Gherla la Penitenciarul-Spital Bucureşti Jilava, pentru ca să beneficieze de îngrijirea medicală adecvată.

Avram Mureşan a fost condamnat definitiv la şapte ani de închisoare pentru deturnare de fonduri, într-un dosar instrumentat de DNA.

În dosarul „Caltaboșul”, el este judecat pentru complicitate la cumpărare de influenţă, în formă continuată, alături de Decebal Traian Remeş, ministru al agriculturii în perioada aprilie-octombrie 2007, acuzat de trafic de influenţă.

Alături de cei doi este judecat, pentru cumpărare de influenţă, şi omul de afaceri Gheorghe Ciorbă, cel care a dat mita constând în bani, băutură și caltaboși.