17.3 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 10:20
No menu items!

Avram Iancu, nevoit să abandoneze cursa din Canalul Mânecii

spot_img

Încercarea sportivului Avram Iancu de a traversa înot Canalul Mânecii s-a încheiat joi fără succes

avram iancu

Sportivul Avram Iancu, de 38 de ani, care a încercat să traverseze înot Canalul Mânecii, a fost nevoit să abandoneze cursa cu doar câțiva kilometri înainte de a ajunge la destinație, din cauza valurilor foarte mari și a oboselii.

La ora locală 06:48, Avram Iancu a început traversarea înot a Canalului Mânecii. Înotătorul român a fost oprit însă din cursă la ora 21:13, după ce acesta trecuse cu mult de jumătatea distanţei dintre coasta britanică şi cea franceză. Hunedoreanul ar mai fi trebuit să înoate mai puţin de 15 kilometri până la finalul cursei în lungime de 40 de kilometri, potrivit publicaţiei „Anunţul de UK”.

Înotătorul a început traversarea Canalului Mânecii joi dimineaţa, din zona Dover (sud-estul Marii Britanii), de pe plaja Shakespeare Beach, şi a fost asistat din barca ”Louise Jane” de antrenorul său, Ioan Cordea, de pilotul Andy King şi de o echipă a publicaţiei româneşti ”Anunţul de UK”.

Regulile au impus ca traversarea să se facă doar în slip şi cu o cască pe cap, fiind interzis costumul de neopren. Înotătorul ar fi trebuit să ajungă pe coasta franceză a Canalului Mânecii în zona Cap Gris-Nez, aflată la cea mai mică distanţă faţă de malul englez.

De profesie bibliotecar la Biblioteca Municipală din Petroşani, Avram Iancu şi-a dorit să fie primul român care străbate, cu succes, Canalul Mânecii.

D.M.