joi, 25 februarie 2021 - 6:54

Avocatul Poporului îi cere ministrului Sănătății verificări pentru dispariția medicamentului Euthyrox

Avocatul Poporului i-a cerut ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, să dispună efectuarea de noi verificări privind disponibilitatea Euthyrox pe piaţă, în condiţiile în care pacienţii reclamă în continuare lipsa acestui medicament din farmacii.

Avocatul Poporului a postat, miercuri, solicitarea prin care cere să i se comunice măsurile întreprinse în vederea rezolvării situaţiei şi pentru a asigura pacienţilor accesul la tratamentul necesar. Totodată, AP îl roagă pe ministrul Sănătăţii să ia măsurile legale care se impun şi să informeze AP asupra acestora.

AP aminteşte că în 2020 s-a sesizat din oficiu după ce presa a semnalat dificultăţile cu care se confruntă bolnavii cu afecţiuni ale tiroidei, provocate de lipsa Euthyrox, iar ca urmare a problemelor identificate a fost emisă o recomandare către ministrul Sănătăţii de la acea vreme, Nelu Tătaru.

Printr-o adresă din 24 noiembrie 2020, Ministerul Sănătăţii şi Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale au informat AP că s-au luat măsuri pentru remedierea problemelor privind disponibilitatea Euthyrox, dar la momentul actual încă se înregistrează discontinuitate în aprovizionarea farmaciilor, în toată ţara, cu acest tip de medicament.