13 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 19:49

Avocatul Poporului, controale fără precedent în spitalele de psihiatrie din țară

spot_img

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și va demara, în următoarele două săptămâni, o investigație la mai multe spitale de psihiatrie din țară, potrivit Mediafax.

 Printre spitalele ce vor fi supuse unui control extrem de riguros este și cel de la Săpoca unde un pacinet a atacat 13 pacienți cu un stativ, dintre care șase au decedat.

„Ca urmare a recentelor incidente petrecute în câteva spitale psihiatrice, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și va efectua, în următoarele săptămâni, o serie de investigații în mai multe spitale de profil din țară”, arată Avocatul Poporului, într-un comunicat de presă remis, vineri, MEDIAFAX.

Printre unitatile sanitare vizate se afla Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta “Sapoca”, Centrul de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Handicap “Sighetu Marmatiei”, Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta “Padureni-Grajduri”, din judetul Iasi, Spitalul de Psihiatrie “Palazu Mare”, Centrul de Evaluare si Tratament a Toxicodependentelor pentru Tineri “Sf. Stelian”, din Bucuresti, precum si Spitalul Clinic de Psihiatrie “Prof. dr. Alexandru Obregia”, din Bucuresti.

“În urma investigatiilor va fi întocmit un raport special privind problemele existente în sistem si solutii în vederea remedierii acestora. Documentul va fi trimis Parlamentului si va fi informata opinia publica”, menționează Avocatului Poporului.