20.2 C
București
vineri, 12 aprilie 2024 - 21:29
No menu items!

Avocatul Laura Vicol, la DCNews TV: „Miza reală pentru care se dorește desființarea SIIJ”

spot_img

Avocatul Laura Vicol, deputat PSD, a vorbit  miercuri, la DCNews TV, despre motivul real pentru care se vrea închiderea Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ).

La SIIJ, în acest moment. sunt două mari dosare: dosarul Clotilde Armand şi dosarul Kovesi. Pentru aceste două mari dosare, SIIJ-ul trebuie închis. Nimeni nu doreşte să înțeleagă, din cei îndoctrinaţi care urlă „Închideți SIIJ-ul pentru că este SIIJ-ul lui Dragnea”, nimeni nu vrea să înțeleagă că este o instituţie de parchet care instrumentează dosare, care face o cercetare de urmărire penală. După Parchet, dosarul respectiv ajunge pe masa unui judecător, care începe o cercetare judecătorească şi dispune cu privire la vinovăţia sau nevinovăţia celui cercetat”, a afirmat Laura Vicol.

Așadar, indiferent că vorbim despre SIIJ, DIICOT, DNA sau o altă unitate de Parchet, dosarul instrumentat de un procuror și polițiști ajunge pe masa unui magistrat, sau mai mulți, care iau decizia finală asupra vinovăției sau nevinovăției inculpaților.

Deputatul PSD a adăugat că în această îndârjire politică de a desființa SIIJ, măcar UDMR știe de ce nu vrea să lase Secția pe mâna DNA-ului.

„UDMR-ul mai are un gram de onoare și de demnitate pe care şi l-a manifestat în acea solicitare. Lasă SIIJ-ul sub umbrela Parchetului General, nu trimite dosarele înapoi la DNA pentru că la DNA, până în acest moment, există un mare semn de întrebare cu privire la corectitudinea cu care sunt cercetaţi oamenii aflați acolo, în fața procurorului”, a mai spus Laura Vicol la DCNews TV.

Marilena Nedelcu