15.3 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 17:51

Avocatul George Dumitru s-a sinucis după ce l-a “turnat” pe Adamescu la DNA

spot_img

Avocatul despre care DNA arată că l-ar fi ajutat pe Dan Adamescu să mituiască doi judecători este George Dumitru, cel care s-a sinucis aruncându-se în fața metroului, în ziua în care magistrații au fost reținuți

George_dumitruAvocatul George Dumitru – cel care s-a sinucis aruncându-se în fața metroului în ziua în care judecătorii care ar fi primit mită de la clientul său, Dan Adamescu, au fost reținuți de DNA – a colaborat cu anchetatorii înainte să-și pună capăt zilelor.

Apărătorul avea calitate de martor în dosar și fusese audiat de procurori care, vineri, după ce au pus cap la cap toate probele împotriva lui Adamescu, au emis o ordonanță de reținere pe numele acestuia.

În comunicatul dat publicității vineri de DNA, procurorii fac referire la George Dumitru, au confirmat pentru Sursa Zilei surse judiciare. Este vorba  – potrivit surselor citate – despre avocatul care a primit cei 20.000 de euro (sumă care a ajuns în final la magistrații Ion Stanciu și Elena Rovența) de la Dan Adamescu, apărătorul tranferându-i ulterior către intermediarul șpăgii.

Reluăm comunicatul DNA cu adnotări:

Sumele de bani au fost remise de către Adamescu Grigore Dan unui avocat (George Dumitru – n.r.), care la rândul său a remis suma unui intermediar de la una dintre societățile din grup, prin virament bancar.  Pentru a justifica scoaterea banilor din societate, Adamescu Grigore Dan a stabilit ca avocatul (George Dumitru n.r.) să emită o factură pentru “servicii juridice”.

Ulterior avocatul (George Dumitru  – n.r.) a transferat suma din contul cabinetului său de avocatură în contul personal și, în aceeași zi, banii au ajuns în contul soției intermediarului (persoană fizică) cu titlu de acordare împrumut. Intermediarul a ridicat ulterior, din contul soției, suma de bani.

Cristi Ciupercă