27.5 C
București
vineri, 9 iunie 2023 - 18:42
No menu items!

Avocatul care a comandat asasinarea soţiei sale – 25 de ani de închisoare

spot_img
Avocatul care a comandat asasinarea soției sale - 25 de ani de închisoare
foto: ziare.com

Avocatul braşovean Victor Teodorescu, acuzat că a plătit un asasin pentru a-i ucide soţia, a fost condamnat definitiv la 25 de ani de închisoare cu executare.

Magistraţii Curții Supreme au respins luni ca nefondat recursul lui Victor Teodorescu şi au menţinut decizia dată pe 27 februarie 2012 de Curtea de Apel Braşov, prin care avocatul a fost condamnat la 25 de ani de închisoare. Curtea a dedus din pedeapsa aplicată lui Teodorescu durata reţinerii şi arestării preventive, respectiv de la 15 iunie 2011 la 18 martie 2013.

Pe 27 februarie 2012, Curtea de Apel Braşov l-a condamnat pe avocatul braşovean Victor Teodorescu la 25 de ani de închisoare. De asemenea, Curtea de Apel Braşov a decis atunci ca Erwin Victor Preşmereanu, asasinul plătit de avocatul braşovean, să plătească daune morale în valoare de 50.000 de euro fiicei lui Victor Teodorescu. Decizia a fost contestată de avocat la Curtea Supremă care luni a dat o decizie definitivă în acest dosar.

Victor Teodorescu a fost judecat pentru instigare la omor calificat după ce, la sfârşitul lunii martie 2011, cu premeditare şi din interes material, l-a determinat pe Erwin Victor Preşmereanu să-i ucidă soţia, au arătat procurorii în rechizitoriul prin care avocatul brașovean a fost trimis în judecată. Potrivit anchetatorilor, scopul crimei ar fi fost acela de a încasa prima de asigurare a femeii în valoare de 150.000 de euro.

Violeta Teodorescu a fost omorâtă pe 29 martie 2011, în locuinţa sa, cu 25 de lovituri, cu un cuţit şi cu un levier. Pe 14 iunie 2011 a fost începută urmărirea penală pe numele avocatului pentru instigare la omor calificat, iar pe 16 iunie acesta a fost arestat preventiv.

Asasinul plătit a fost prins pe 2 aprilie 2011, apoi a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Pe 21 septembrie 2011, Erwin Preşmereanu a fost condamnat de Curtea de Apel Braşov la 16 ani şi opt luni de închisoare pentru omor calificat, la care s-a adăugat un rest de pedeapsă anteriorară de doi ani de închisoare pentru alte infracţiuni.

Decizia Curţii de Apel Braşov a fost atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie de Justiţie care a menţinut însă sentinţa.

R.D.