20.8 C
București
sâmbătă, 23 septembrie 2023 - 5:09
No menu items!

Avocații protestează în țară. „Dacă judecătorii tac, avocații nu mai tac”. VIDEO

spot_img

Avocații din România se solidarizează în cazul colegului lor Robert Roșu, condamnat în dosarul Ferma Băneasa. Ei protestează în acest moment în mai multe județe din țară pentru că există pericolul ca de acum încolo oricare dintre ei să fie băgat în pușcărie pentru că își fac meseria de avocat.

Protestele vin și în contextul în care asociația fondată de fosta procuroare a Laurei Codruța Kovesi, Alexandra Lăncrănjan, celebră pentru activismul #rezist cere CSM să cerceteze modul în care au ales să protesteze avocații față de condamnarea colegului lor în Dosarul „Ferma Băneasa”, instrumentat de DNA.

„Atunci când protocoalele SRI au fost introduse în justiție și judecători obligați să pronunțe……. cum vor ei….. au tăcut, am tăcut. Am crezut că era Kovesi-Coldea. Se vede că nu. Dacă judecătorii tac, avocații nu mai tac”, clamează avocații.

„Nu protestăm azi doar pentru că un coleg a fost condamnat pe nedrept, după ce la fond a fost achitat, protestăm pentru că dreptul vostru la apărare este in mare pericol, protestăm pentru că oricare dintre voi poate intra in pușcărie pentru că…… si-a făcut meseria. Vor să ne închidă și nouă gura. Ei bine nu ne-o inchid. Ce-o să facă? O să ne aresteze pe toți? Așteptăm”, a spus avocata Rădescu, prezentă la protestul de la Palatul de Justiție București.