25 C
București
luni, 4 iulie 2022 - 2:43
No menu items!

Avocata fraților Awdi, reținută de procurori pentru 24 de ore

spot_img

Violeta Oancea – avocata fratilor Awdi, acuzați că au devalizat societatea Rodipet –  a fost reținută de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) pentru 24 de ore.Potrivit anchetatorilor, avocata este acuzată de fals în înscrisuri sub semnătură privată, spălarea  banilor şi favorizarea infractorului.

Într-un comunicat de presă remis joi de DIICOT se arată că apărătorul ar fi conceput si redactat un contract de împrumut cu gaj general, cu menţiuni nereale, „atestând în fals atât existența unui împrumut,  în prezenţa părţilor – Necula Dorian şi Lîlă Verginica, precum şi semnarea contractului la sediul cabinetului  avocaţial”.

Contractul a fost folosit apoi pentru justificarea provenienţei sumei de 50.000 de euro, în faţa autorităților judiciare italiene, care îi cercetau pe Verginica Lîlă și pe un apropiat al acesteia, Narcis Gheorghe Radu (arestat preventiv), pentru trafic de persoane și proxenetism.

Luna aceasta, avocata i-a trimis Verginicăi Lîlă un exemplar in original al contractului, pentru ca aceasta din urmă să poată justifica cei 350.000 lei pe care-i avea într-un cont bancar pus sub sechestru de anchetatori.

„Pentru a disimula falsificarea contractului,Violeta Oancea a adus modificări registrului de înregistrare a actelor juridice, înscriind contractul de împrumut la poziţia unui contract de comodat, privind alte părţi, prin menţiuni înscrise peste înregistrarea iniţială”, mai precizează procurorii.

Avocata va fi prezentată magistraților Curții de Apel Ploiești cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.