Avocat reținut de DNA în dosarul judecătoarei Cîrstoiu. Este intermediarul șpăgii pentru Dinel Staicu

Avocatul Lucian Băgia, reținut de DNA

Avocatul Lucian Băgia, reținut de DNA

Procurrii DNA au reținut un avocat în dosarul judecătoarei Veronica Cîrstoiu. Lucian Băgia, acuzat de trafic de influență și fals în înscrisuri sub semnătură privată, va fi prezentat, miercuri, Curții de Apel București, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Potrivit DNA, există date și indicii temeinice potrivit cărora, în cursul lunii aprilie 2012, avocatul Băgia, împreună cu o altă persoană, a pretins suma de 350.000 euro și a primit de la Marian Staicu 1.900.052 lei (aproximativ 420.000 euro, reprezentând suma pretinsă plus TVA), lăsând să se creadă că are influență asupra judecătorilor de la Tribunalul București, Secția a II-a penală, astfel încât aceștia să pronunțe o decizie favorabilă lui Staicu (fost Nuțu) Dinel, fratele lui Staicu Marian. Presupusa intervenție a avocatului viza recursul declarat de inculpatul Staicu (fost Nuțu) Dinel împotriva încheierii de menținere a măsurii arestării preventive, în scopul pronunțării unei hotărâri de punere în libertate a inculpatului, într-un dosar penal în care acesta era judecat în stare de arest preventiv (cunoscut drept dosarul Transgaz).
Pentru primirea folosului pretins, inculpatul Băgia Lucian, atât în mod direct, cât și cu ajutorul altei persoane, a convenit cu Staicu Marian să fie încheiat un contract de asistență juridică fictiv, prin care să se ateste, necorespunzător adevărului, faptul că suma de bani care urma să fie dată pentru presupusa influențare a judecătorilor ar reprezenta un onorariu de avocat.
În consecință, Staicu Marian, cu ajutorul lui Popescu Carmen Ioana, l-a determinat pe reprezentantul legal al unei societăți comerciale să încheie în fals, cu avocatul Băgia Lucian, un contract de asistență juridică, în temeiul căruia a fost dată aceluiași avocat, prin virament bancar, suma de 1.900.052 lei (reprezentând, la acea dată, echivalentul a aproximativ 420.000 euro), care includea, în fapt, suma de 350.000 euro pretinsă pentru influențarea judecătorilor și TVA aferentă.

NICIUN COMENTARIU