Avocat Alice Drăghici: Mașina folosită de Kovesi, achiziționată din fondurile DIPI

Avocatul Alice Drăghici – unul dintre apărătorii din dosarul “DIPI” – a făcut, luni seara, în emisiunea “Sinteza Zilei”, realizată de Mihai Gâdea, că mașina de serviciu folosită de fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost achiziționată din fondurile Departamentului de Informații și Protecție Internă (DIPI) al Ministerului Afacerilor Interne. 

Alice Drăghici a precizat că este vorba despre un Audi A6 TFSI. Kovesi se face vinovată, așadar, de aceeași faptă de care protejata sa, Florentina Mirică, îl acuza pe Gabriel Oprea în dosarul fabricat “DIPI”. 

Avocata a făcut această dezvăluire în contextul în care Mihai Gâdea a prezentat, în exclusivitate, ordonanța procurorilor care demonstrează modul în care anchetatorul Florentina Mirică a “fabricat” dosarul “DIPI”. 

Alice Drăghici a precizat că preferă să nu vorbească despre dosarele în care-și reprezintă clienți, dar, în fața documentelor, aceasta a enumerat, totuși, o serie de abuzuri comise de procurorul Florentina Mirică în această cauză care a dus la distrugerea serviciului secret al Internelor, cu doi ani în urmă, și la punerea sub acuzare a unor foști șefi ai DIPI și foști miniștri de interne care s-au dovedit a fi nevinovați. 

R.D.

 

NICIUN COMENTARIU