24.2 C
București
joi, 11 august 2022 - 22:51
No menu items!

Avocată din Bucureşti, trimisă în judecată după ce a cerut 1.500 de euro pentru a interveni la un poliţist

spot_img

judecator

Georgeta-Lavinia Marin, avocat din cadrul Baroului Bucureşti, a fost trimisă în judecată luni de DNA, după ce a cerut 1.500 de euro unei persoane cercetate pentru conducerea unui autoturism neînmatriculat, pentru a interveni pe lângă poliţistul care instrumenta dosarul.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada mai – 15 octombrie 2013, inculpata Marin Georgeta – Lavinia a pretins în mod direct de la un denunțător, cercetat pentru conducerea unui autoturism neînmatriculat, suma de 1.500 de euro, urmând ca în schimb să intervină pe lângă ofiţerul de poliţie ce avea în instrumentare dosarul penal respectiv, în scopul întocmirii unei propuneri de neîncepere a urmăririi penale a acestuia.

Conform înţelegerii, la data de 17 octombrie, inculpata Marin Georgeta-Lavinia a primit de la denunțător suma de 1.500 de euro în scopul menționat anterior, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, precizează DNA.

Avocatul este acuzat de trafic de influenţă.

Dosarul urmează a fi soluţionat de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti (CAB).

Totodată, procurorii anticorupţie le-au cerut magistraţilor de la CAB să admită propunerea de interzicere de a nu părăsi țara, precum şi a obligaţiei de a nu exercita profesia de avocat, în cazul Georgetei-Lavinia Marin.

A.V.