9.4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 22:25
No menu items!

Avocații lui Dan Voiculescu au depus concluziile scrise la instanță

spot_img

Avocatul lui Dan Voiculescu, Gheorghiță Mateuț, a depus, joi, concluziile scrise în dosarul privatizării Institutului de Cercetari Alimentare. Curtea de Apel Bucuresti urmează să anunțe tot joi data pronunțării verdictului definitiv.

Voiculescu_SZ

Conform legii, există un termen maxim de 30 de zile pentru a-și fixa ziua în care această pronunțare se va face în ședință publică.

Judecătorii de la Curtea de Apel București au rămas, marți, în pronunțare în dosarul ICA, magistrații anunțând că avocații au termen până joi să depună concluziile scrise, iar data sentinței se va afișa pe ECRIS, sistemul electronic al instanțelor.

Sedința de judecată de marți a durat aproape 12 ore, timp în care avocații au ținut pledoariile finale, urmate de ultimul cuvânt al inculpaților.

Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe Voiculescu la 5 ani de inchisoare, cu executare, pentru spălare de bani, decizia fiind atacată la Curtea de Apel.

Dan Voiculescu a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acționar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA București, de membru al Adunării Generale a Acționarilor și al Consiliului de Administrație ale ICA și de membru al AGA și director general al SC Bioprod SA București.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general și membru al AGA și, ulterior, al CA al ICA SA București, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice si fals în înscrisuri sub semnatură privată.

M.N.