3.9 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 13:50
No menu items!

Avocaţi şi angajaţi de la Finanţe, într-o rețea de evaziune. DNA a făcut 160 de percheziţii în Bucureşti şi în cinci judeţe UPDATE

spot_img

DNA_Sediu

  • UPDATE

Un senator este suspectat că ar fi protejat gruparea de evaziune fiscală în care sunt cercetate peste 50 de persoane, între care angajaţi ai Ministerului de Finanţe, avocaţi şi administratori de firme, care ar fi produs un prejudiciu de aproximativ 50 milioane de euro, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.

Conform surselor citate, în dosar ar fi vizat şi un senator, acesta fiind suspectat că ar fi făcut parte din palierul de protecţie a grupării de evaziune fiscală.

Procurori ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi poliţişti au descins luni dimineaţă în 160 de locaţii (sedii de firme şi locuinţe) din Bucureşti şi din cinci judeţe (Prahova, Giurgiu, Arad, Călăraşi şi Ialomiţa), într-un dosar de evaziune fiscală. În cauză sunt vizaţi de anchetă administratori de societăţi comerciale, avocaţi, contabili şi angajaţi ai Ministerului Finanţelor. 50 de persoane urmează să fie duse la audieri, fiind puse deja sub acuzare. Prejudiciul estimat în dosar este de aproximativ 50 de milioane de euro.

“Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție desfășoară cercetări într-o cauză penală complexă privind infracțiuni de corupție și evaziune fiscală care implică un mare număr de persoane constituite într-un grup infracțional organizat. În cursul dimineții au loc 160 de percheziții domiciliare la sediile unor firme și locuințe din București și din județele Prahova, Giurgiu, Arad, Călărași și Ialomița. Cauza vizează activitatea a peste 100 de firme românești și străine, persoanele implicate având calitatea de administratori de societăți comerciale români și străini, avocați, contabili, angajați ai Ministerului Finanțelor Publice”, se precizează într-un comunicat de presă transmis, luni dimineaţă, de DNA.

Dintre persoanele implicate, față de un număr de peste 50 s-a dispus începerea urmăririi penale.

Prejudiciul estimat în cauză este de aproximativ 50 milioane euro.

“La acțiune, procurorii sunt sprijiniți de ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție (DGA) precum și de angajați ai Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, Inspectoratului General al Poliției Romane (IGPR) și ai Agenției Naționale de Administare Fiscală (ANAF). În cauză, procurorii beneficiază de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații”, se mai arată în comunicatul DNA.

Vom reveni cu detalii.