Aviz favorabil pentru arestarea Elenei Udrea

Comisia juridică a avizat toate cererile DNA, decizia finală fiind luată, luni, în plen

Udrea 3_SZ

Deputaţii din Comisia Juridică au avizat pozitiv, duminică, toate cererile procurilor DNA de urmărire penală și arestare preventivă a Elenei Udrea. Au fost analizate patru solicitări formulate de procurori în dosarele Gala Bute şi Microsoft, ultimul având două capete. Deputata a fost audiată înainte de vot.

Comisia Juridică din Parlament a dat aviz pozitiv pentru începerea urmării penale pentru fapta de luare de mită în dosarul „Gala Bute”. Comisia Juridică a mai decis cu o largă majoritate de voturi încuviințarea arestării preventive a Elenei Udrea, înregistrându-se 17 voturi „pentru”. Decizia finală se va lua, luni, în plenul Camerei Deputaților prin vot secret.

Înainte de a se prezenta în fața Comisiei juridice, Elena Udrea a făcut câteva precizări presei. „Nu m-am opus niciodată, și nici la ședința trecută a comisiei, începerii urmării penale împotriva mea. Nu m-am opus niciodată să fiu cercetată. Cred că Parlamentul nu trebuie să fie scut. Ceea ce se întâmplă în cazul meu cred că arată o situație excepțională. Este un caz nemaiîntâlnit. În dosarul Microsoft toată lumea este liberă. Toate au început după ce l-am denunțat pe Florian Coldea”. Despre votul pentru începerea urmării penale al parlamentarilor PMP, Elena Udrea a răspuns: „Mi se pare normal”. Elena Udrea a mai spus că va face mai multe declararații după ce va fi audiată în comisie.

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU