19 C
București
marți, 18 mai 2021 - 20:08

Avionul militar cu care vor fi aduşi în România mai mulţi răniţi de la Kiev va decola sâmbătă

spot_img

avion_spartan

Avionul militar pregătit să aducă în România mai multe persoane rănite în urma conflictelor din Ucraina va decola spre Kiev sâmbătă dimineaţă, pacienţii urmând să fie internaţi în spitale din Bucureşti.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a transmis, vineri, într-un comunicat de presă, că avionul militar care aparţine Ministerului Apărării Naţionale, pregătit din punct de vedere medical special pentru misiuni umanitare, va decola de la Baza 90 Otopeni spre Kiev, în jurul orei 8.00, însă ora ar putea fi modificată în funcţie de condiţiile atmosferice.

Autorităţile ucrainiene au informat oficialii Ambasadei României din Ucraina referitor la persoanele care pot fi transportate pentru acordarea de îngrijiri medicale în România. La bordul avionului se vor afla medici de la SMURD Bucureşti, care se vor asigura că persoanele rănite vor fi transportate în siguranţă, sub supraveghere medicală.

Ministerul Afacerilor Interne

comunicat de presă

După ce vor fi aduşi în România, răniţii vor fi preluaţi de patru maşini pentru transport victime multiple, ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, şi transportaţi, după caz după caz, la spitalele Universitar, Elias, Bagdasar şi Floreasca din Bucureşti.

Potrivit reprezentanților MAI, repartizarea pacienţilor se va face conform situaţiei lor medicale, stabilite de echipa de medici de la bordul avionului.

Această misiune umanitară este coordonată, din dispoziţia viceprim-ministrului Gabriel Oprea, ministru interimar al afacerilor interne, de către secretarul de stat în MAI Raed Arafat şi se va desfăşura în cooperare cu Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Sănătăţii.

R.D.