19.2 C
București
duminică, 29 mai 2022 - 0:06
No menu items!

Avionul Malaysia Airlines dispărut, căutat de 57 de nave și 48 de aeronave, ar fi deviat intenționat de la traiectorie

spot_img

malaysia airlines

Căutările avionului aparţinând companiei Malaysia Airlines au fost extinse la nivelul Oceanului Indian vineri, după ce Casa Albă a citat „informaţii noi” care sugerează că Boeingul 777 a continuat să zboare mai multe ore după ce a dispărut de pe radare în urmă cu şase zile. O informaţie obţinută de agenţia Reuters susţine că datele de pe radarul militar sugerează că avionul a „deviat deliberat câteva sute de mile de la curs” către Insulele indiene Andaman, informează AFP.

Un număr total de 57 de nave și 48 de avioane din 13 țări caută avionul dispărut la 8 martie cu 239 de persoane la bord, aceasta fiind cea mai amplă operațiune de căutare de până acum, după cum au informat vineri autoritățile, conform EFE.

Agenția Reuters susține, citând surse anonime, că datele de pe radarul militar sugerează că avionul Malaysia Airlines dispărut a „deviat deliberat câteva sute de mile de la curs” către Insulele indiene Andaman, „amplificând suspiciunile privind o neregulă”, relatează CNN.

De asemenea, surse oficiale au declarat pentru un canal de televiziune american că principalele două sisteme de comunicații ale avionului au încetat să mai transmită la un interval de 14 minute, ceea ce face plauzibilă ipoteza că ar fi fost ceva intenționat, nu un accident, potrivit aceleiași surse.

Avionul care efectua cursa MH370 a decolat din Kuala Lumpur sâmbătă la ora locală 00:41 (16.41 GMT, vineri) și urma să ajungă la Beijing la ora 06:30, însă a dispărut de pe radar după aproape o oră, când se afla deasupra mării între coasta de nord-est a peninsulei malaeziene și sudul Vietnamului.

C.A.