19 C
București
vineri, 5 martie 2021 - 15:08

Avionul lui Rogozin, întors din drum. Vicepremierul rus a ajuns la Moscova cu un avion de linie

dmitri rogozin

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a revenit la Moscova, din Republica Moldova, la bordul unei aeronave de linie, avionul său fiind obligat de către avioane ucrainene de interceptare să se întoarcă din drum la Chişinău.

Avioane ucrainene de interceptare au obligat avionul nostru să se întoarcă din drum“, a anunțat vicepremierul rus pe contul său de Twitter. “Însă, industria apărării are propriile trasee. Am ajuns la Moscova. Iar junta (de la Kiev) a rămas în urmă“, a continuat Rogozin în alt mesaj, publicând apoi o fotografie în care apare în fața clădirii Aeroportului Domodedova de la Moscova. (foto sus)

Rogozin nu se afla, însă, la bordul aeronavei respective, el plecând spre Rusia cu un avion de linie, transmite Publika TV, care citează reprezentanți ai ambasadei Ucrainei de la Chișinău și ai Ministerului moldovean de Externe.

“Reprezentanții Ambasadei Ucrainei în Republica Moldova au declarat, pentru Publika TV, că Rogozin nu se afla la bordul aeronavei. Și reprezentanții Ministerului de Externe de la Chișinău au confirmat faptul că avionul a făcut cale întoarsă după ce a intrat în spațiul aerian al Ucrainei, însă au precizat că vicepremierul rus a plecat spre capitala Rusiei din Chișinău cu un avion de linie”, potrivit Publika TV.

Vicepremierul rus a afirmat, sâmbătă, într-o postare pe contul său de Twitter, că, la solicitarea SUA, România și-a închis spațiul aerian pentru avionul său. El a acuzat că România nu i-a permis avionului său să se întoarcă la Moscova prin spațiul aerian românesc, în drum dinspre regiunea separatistă moldoveană Transnistria, unde a participat vineri la parada militară organizată de Ziua Victoriei asupra naziștilor. “Data viitoare voi zbura la bordul unui (bombardier strategic de tip) TU-160″, a mai afirmat Rogozin în mesajul postat pe Twitter.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) apreciază că ameninţarea cu folosirea unui bombardier strategic rus, de către vicepremierul rus Dmitri Rogozin, reprezintă “o declaraţie foarte gravă”, solicitând autorităţilor de la Moscova să precizeze public dacă afirmaţiile citate reprezintă poziţia oficială faţă de România.

 D.M.