23.6 C
București
vineri, 25 iunie 2021 - 5:59

Avionul dispărut: Cei doi pasageri care călătoreau cu pașapoarte false erau iranieni

spot_img

 malaysia-airlines

Poliția malayeziană i-a identificat drept iranieni pe cei doi pasageri îmbarcați cu pașapoarte false la bordul unui avion Malaysia Airlines, dispărut sâmbătă de pe radare cu 239 de persoane la bord, în Marea Chinei de Sud, informează marți ziarul El Pais.

Într-o conferință de presă, șeful poliției malayeziene, Khalid Abu Bakar, a respins posibilitatea ca unul dintre pasageri, în vârstă de 19 ani, să facă parte dintr-o celulă teroristă, subliniind că cei doi pasageri iranieni se îndreptau spre Germania.

“Nu credem că ar fi membru al vreunei grupări teroriste şi credem că încerca să emigreze în Germania”, a declarat şeful poliţiei malaysiene Khalid Abu Bakar.

Autoritățile au explicat că tânărul a fost identificat sub numele de Eouria Nour Mohammad Mehrdiad. După ce au contactat-o pe mama lui care îl aștepta pe aeroportul din Frankfurt, aceasta a spus că „nu știa” de ce fiul ei călătorea cu un pașaport furat.

Biletele celor doi pasageri care călătoreau cu pașapoarte false au fost cumpărate în același timp, după cum indică seriile biletelor, și au fost comandate în Iran prin două agenții de voiaj din Thailanda, au informat surse oficiale thailandeze.

Biletele au fost achiziționate cu 48 de ore înainte de zbor, la agenții din localitatea turistică Pattaya (est de Bangkok), potrivit presei thailandeze. Cei doi pasageri s-au îmbarcat sub identitățile false — cea a italianului Luigi Maraldi și cea a austriacului Christian Kozel, ale căror pașapoarte au fost furate în Thailanda în 2013, respectiv 2012.

Zborul MH370 pe ruta Kuala Lumpur-Beijing a dispărut de pe radare sâmbătă, în timp ce se afla între coasta estică a Malaysiei şi sudul Vietnamului.

C.A.