15 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 2:36

Avion neindentificat, doborât de Venezuela în zona graniței cu Columbia

spot_img

Venezuela a adoptat o lege privind protecția spațiului aerian al țării, care permite forțelor armate să doboare avioane ce nu răspund la somația de aterizare

 jihadisti - prabusire avion

Forțele aeriene ale Venezuelei au doborât un avion neidentificat ce încălcase spațiul aerian al țării în zona statului Apure, care se învecinează cu Columbia, a anunțat luni ministrul venezuelean al apărării Vladimir Padrino Lopez, șeful Comandamentului strategic operațional al forțelor militare boliviene, informează TASS.

Aparatul neidentificat, un avion bimotor de tipul King 200, a fost doborât în statul Apure, a notat generalul venezuelean pe pagina sa de Twitter, adăugând sub mesaj o fotografie cu fragmente ale avionului de producție americană.

În mai 2012, Adunarea Națională (parlamentul unicameral) a Venezuelei a adoptat o lege privind protecția spațiului aerian al țării, care permite forțelor armate să doboare avioane ce nu răspund la somația de aterizare. Totodată, în octombrie 2013, președintele Nicolas Maduro a declarat că Venezuela va doborî aparatele de zbor ale mafiei drogurilor.