15.2 C
București
vineri, 30 septembrie 2022 - 10:24
No menu items!

Avion cu medici la bord, prăbușit în județul Cluj. La manșă se afla Adrian Iovan, iar în echipaj, medicul Valentin Calu, de la Elias. UPDATE

spot_img

Bn 2

  • UPDATE

Elicopterul de la SMURD Mureş trimis la locul unde a aterizat forţat avionul care zbura de la Bucureşti spre Oradea s-a retras din zona accidentului, din cauza ceţii.

În acest condiţii, la locul accidentului intervin trei ambulanţe, două maşini de intervenţie pentru victime multiple şi jandarmii montani, despre care surse medicale au precizat anterior că ar fi ajuns deja la faţa locului.

  • UPDATE

Avionul de mici dimensiuni pilotat de Adrian Iovan ar fi aterizat forţat luni după-amiază și a fost localizat în zona localităţii Fântânele din judeţul Cluj, în apropierea unui lac de acumulare.

La locul accidentului au fost trimise trei ambulanţe, două maşini de intervenţie pentru victime multiple şi un elicopter de la SMURD Mureş.

  • UPDATE

Şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), Ion Burlui, a precizat că toate cele şapte persoane aflate în avionul medical sunt în viaţă, răniţii primind îngrijiri de la medicul care a sunat la 112 pentru a anunţa accidentul aviatic.

El precizat că toate informaţiile pe care le are de la faţa locului au fost furnizate de unul din medicii din avion, cel care a sunat la 112 şi care le-a acordat îngrijiri medicale persoanelor din aeronavă.

  • UPDATE

La manșa avionului de mici dimensiuni care s-a prăbușit în județul Cluj se afla celebrul pilot Adrian Iovan. În avion se mai aflau patru medici (între care medicul Valentin Calu, de la Spitalul Elias, un medic de la Spitalul Fundeni, un medic de la Spitalul Sf. Maria, un medic de la Spitalul din Beiuș – Oradea), un student și copilotul lui Iovan.

Toți cei aflați în avion (pasagerii și piloții) sunt în viață și așteaptă să fie preluați de ambulanțele trimise la locul accidentului.


 

Un avion de mici dimensiuni care transporta personal medical s-a prăbușit, luni după-amiază, în zona Beliș-Scărișoara, din județul Cluj. Potrivit primelor informații, nici unul dintre cei șapte membri ai echipajului nu a murit. Unul dintre răniți a reușit să sune la 112. Avionul de tip BN 2 transporta de la București la Cluj medici și organe pentru transplant.