10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 6:43

Avioanele care vin de la Paris la București au întârzieri de o oră

spot_img

Forțele de ordine și securitate de la Aeroportul Henri Coandă nu au fost sporite. La Paris, autoritățile aeroportuare au institutit măsuri de securitate draconice

otopeni

Toate avioanele care vin de la Paris la București au, joi, întârzieri de 40-60 de minute, indiferent de compania care le deține.

Paza Aeroportului Internațional Henri Coandă (Otopeni) era asigurată, ca într-o zi obișnuită, de jandarmi, luptători antiteroriști ai SRI și agenți privați de securitate. Numărul acestora nu a fost mărit, dar atenția lor era mult mai pregnantă, urmărind orice mișcare sau activitate suspectă.

antitero_SZ

Deși riscul de producere a unor atentate în aeroport era scăzut, zborurile de la Paris au avut întârzieri de cel puțin 40 de minute. Au avion al Wizzair care trebuia să aterizeze la ora 12.45, a ajuns la 13.25, iar o aeronavă a companiei Airfrance programată pentru ora 14.15, a ajuns la 14.55.

Un craiovean care își aștepta băiatul ne-a spus că au fost instituite măsuri de securitate draconice pe toate aeroporturile din Franța. Băiatul, care a venit de la Paris cu o cursă Wizzair, ne-a declarat că, în capitala Franței, se puteau vedea pe străzi polițiști din 10 în 10 metri, iar la aeroport controlul corporal și al bagajelor a fost de 10 ori mai sever decât de obicei. „Ne-au controlat și în buric. Au întors pe dos toate bagajele”, ne-a spus românul.