20.8 C
București
miercuri, 22 mai 2024 - 23:18
No menu items!

Avioane ridicate din România au doborât dronele iraniene

spot_img

Avioane de luptă ale Marii Britanii, staționate în România încă din luna martie, au ajutat Israelul să doboare dronele și rachetele de croazieră iraniene.

Șase avioane de luptă Eurofighter Typhoon ale Forţelor Aeriene Regale Britanice (RAF) au aterizat pe 25 martie la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa. Acestea execută misiuni de Poliţie Aeriană Întărită, sub comandă NATO, timp de patru luni, potrivit Digi24.

Premierul britanic Rishi Sunak a confirmat, duminică, ajutorul acordat de Marea Britanie Israelului și a spus că au fost trimise „avioane suplimentare” în regiune, în cadrul operațiunilor deja în curs de desfășurare în Irak și Siria.

Iranul a atacat sâmbătă noaptea Israelul cu peste trei sute de drone și rachete.

Pentru Iran, atacul a fost un eșec total, 99% dintre acestea fiind doborâte. Multe dintre ele nici măcar nu au apucat să intre în spațiul aerian al Israelului, fiind date jos în Siria sau ceruri străine. Sistemul Iron Dome israelian și-a dovedit încă o dată supremația absolută, însă a contat și ajutorul dat de prietenii Israelului.

                                                                                                        Adina Bucur