14.6 C
București
marți, 11 mai 2021 - 22:59

Avioane fără pilot în apropierea aeroportului JFK din New York

Poliţia a folosit elicoptere pentru a investiga incidentul de miercuri dar nu a găsit nicio dovadă privind prezenţa vreunui avion fără pilot

 china avion militar

Autorităţile federale americane privind aviaţia (FAA) investighează informaţiile potrivit cărora avioane fără pilot au zburat în apropierea aeroportului internaţional John F. Kennedy din New York, relatează CBS News.

Potrivit unei declaraţii a FAA, piloţii a trei avioane comerciale au anunţat că au văzut avioane fără pilot în timp ce încercau să aterizeze pe aeportul JFK în ultimele zile. “Duminică, la scurt timp după ora 20.00, piloţii avioanelor Delta Air Lines 838, un Boeing 737, şi Virgin Atlantic 9, un Boeing 747, au anunţat că au văzut un avion fără pilot la aproximativ 10 mile (16 kilometri) de pista 22 stânga, zburând la o altitudine cuprinsă între 3.000 şi 2.000 de picioare (între 900 şi 600 de metri)”, a afirmat FAA.

Miercuri, în jurul orei 13.50, pilotul avionul Airbus 320 al JetBlue a văzut un avion fără pilot la trei kilometri de o pistă diferită.

Niciunul dintre piloţi nu a fost nevoit să facă manevre de evitare a avioanelor fără pilot, potrivit FAA, toate cele trei avioane aterizând în siguranţă.

Un oficial a declarat pentru CBS News că poliţia din Nassau County a folosit elicoptere pentru a investiga incidentul de miercuri dar nu a găsit nicio dovadă privind prezenţa vreunui avion fără pilot. Poliţia nu intenţionează să continue ancheta, predând cazul FAA.