17.2 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 14:19

Avertizare pentru românii care pleacă spre Austria și Germania

spot_img

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Austriei că măsura reintroducerii controalelor la frontierele cu Ungaria, Slovenia şi Italia s-a prelungit până pe 4 noiembrie, în contextul în care autoritățile locale vor să securizeze frontiera austriacă și să aplice măsuri restrictive în privința deplasării valului de migranți.

Restricţiile respective au fost introduse după ce şi Republica Federală Germania a prelungit controalele la frontiera cu Austria.

”Circulaţia rutieră se desfășoară normal, cu precizarea că, în anumite perioade ale zilei, apar întârzieri cu până la 20-30 minute. Circulaţia feroviară către şi dinspre Bavaria, prin Gara Centrală Salzburg, rămâne suspendată, în ambele direcţii, din cauza măsurilor guvernamentale din Republica Federală Germania”, potrivit unui comunicat al MAE.

Cetățenii români care doresc să se deplaseze în Austria sunt sfătuiți să consulte paginile de Internet http://www.oeamtc.at/ (Clubul automobilistic austriac) şi www.mae.ro, pentru informaţii actualizate.