7.2 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 7:27

AVERTIZARE METEO: Vânt puternic, lapoviță și ninsori în toată țara

spot_img

Avertizarea emisă de meteorologi este valabilă până vineri seara

Cod galben de ploi torenţiale şi grindină pentru 15 judeţe, de joi dupa-amiază până vineri seara

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o informare meteo de vânt puternic, precipitații mixte și ninsori, valabilă până vineri seară în întreaga țară.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 1 aprilie, ora 13.00 – 3 aprilie, ora 18.00, vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze care vor depăși local 55-60 kilometri/oră. În zona montană vântul va sufla tare, iar pe creste va depăși la rafală 90 km/h.

La munte vor predomina ninsorile și, mai ales în Carpații Orientali și în Carpații Occidentali, izolat, cantitățile de precipitații vor depăși 20 de litri/metrul pătrat și se va depune strat nou de zăpadă. Vor fi și intervale în care ninsoarea va fi viscolită.

În Maramureș, Transilvania, Crișana și local în Moldova și în zonele deluroase din restul țării, trecător, precipitațiile, în general slabe cantitativ, vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare, mai ales în noaptea de joi spre vineri (2/3 aprilie) și în cursul zilei de vineri (3 aprilie).

ANM menționează că, în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza informarea emisă miercuri.

R.D.