19.3 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 17:35

AVERTIZARE METEO: Temperaturile scad sub zero grade, la munte ninge

spot_img

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atenţionare de temperaturi minime negative, brumă, precipitaţii mixte şi intensificări ale vântului. Avertizarea este valabilă de sâmbătă, 19 martie, de la ora 3.00 până duminică, 20 martie, la ora 8.00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menţionat, valorile termice vor fi în scădere în majoritatea zonelor, în special în jumătatea de nord-est a ţării, unde vremea va deveni rece pentru această perioadă din an.

În noaptea de sâmbătă spre duminică se vor înregistra temperaturi preponderent negative, în depresiuni vor fi minime la limita gerului şi pe suprafeţe extinse se va produce brumă. Se vor semnala precipitaţii în general slabe, sub formă de ninsoare în zona montană şi mixte, la început local în nord, în est şi în centru, apoi izolat şi în partea de sud-est a teritoriului.

Vântul va avea intensificări la munte și, temporar, şi în celelalte regiuni, cu viteze mai mari în Moldova, Dobrogea, Muntenia şi vestul Olteniei, unde vor fi rafale de 55-60 de kilometri/oră.

R.D.