13.8 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 8:18

Avertizare meteo: ploi, vânt și lapoviță în toată țara începând de marți

spot_img

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o informare de ploi, intensificări ale vântului și precipitații mixte, valabilă începând din dimineața zilei de marți până joi, pentru toată țara.

Astfel, în intervalul 11 octombrie, ora 2.00 – 13 octombrie, ora 10.00, aria ploilor se va extinde treptat și va cuprinde majoritatea regiunilor. Ploile vor fi mai însemnate cantitativ, la început în jumătatea sudică a teritoriului, iar începând din a doua parte a zilei de marți, 11 octombrie, mai ales în est, sud-est și la munte, au precizat meteorologii.

Cantitățile de apă vor depăși 25 de litri/metrul pătrat și, local, 40 – 50 l/mp, cu precădere în Moldova, nordul Munteniei și al Dobrogei, precum și în zonele montane.

Marți, la munte, precipitațiile vor fi mixte, apoi vor predomina ninsorile, în special la altitudini mai mari și mai ales în nordul Carpaților Orientali se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de până la 55 – 65 de kilometri/oră, îndeosebi în est și la munte, iar pe crestele montane înalte va depăși 70 – 80 km/h, viscolind ninsoarea.

Reprezentanții ANM mai precizează că, în dimineața zilei de marți, 11 octombrie, vor actualiza informarea emisă luni, privind evoluția și intensitatea precipitațiilor, cu deosebire din zona Moldovei și a Carpaților Orientali și Meridionali.

R.D.