9.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 2:12

AVERTIZARE METEO: Ploi torenţiale şi vânt în toată ţara

spot_img

Avertizarea meteorologilor este valabilă de duminică, de la ora 15.00, până luni la aceeaşi oră

Ploi-torentiale

Ploi torenţiale, descărcări electrice şi vânt vor fi, de duminică după-amiază până luni după-amiază, la munte, în vestul, sud-vestul şi centrul ţării şi, parţial, în restul teritoriului, potrivit unei informări transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Aversele vor avea, în unele zone, caracter torenţial, vântul va avea intensificări de scurtă durată, iar local vor fi condiţii de grindină, atenţionează meteorologii.

Cantităţile de apă vor depăşi local 15-20 de litri pe metru pătrat şi izolat 30-40 de litri pe metru pătrat, în special în zonele montane, în Oltenia şi Transilvania.

Din după-amiaza zilei de duminica, 10 mai, şi până în partea a doua a zilei de luni, 11 mai, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta la munte, în vestul, sud-vestul şi centrul ţării şi pe spaţii mai restrânse în restul teritoriului. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi condiţii de grindină.

Administraţia Naţională de Meteorologie

Informarea meteorologică intră în vigoare duminică, la ora 15.00, şi este valabilă până luni, la aceeaşi oră.

R.D.