4.4 C
București
miercuri, 1 februarie 2023 - 13:42
No menu items!

Avertizare meteo: Cod Portocaliu de vijelii cu rafale de peste 100 km/oră, în aproape toată țara

spot_img

ANM a emis noi alerte de vreme severă, între care un Cod portocaliu de furtună în majoritatea județelor țării. Meteorologii anunță că vor avea loc vijelii puternice și ploile torențiale. Vântul va bate în rafale ce vor ajunge și la 100 de km/h.

O avertizare Cod portocaliu va fi în vigoare de joi ora 12.00 până vineri ora 6.00 și anunță vijelii puternice, grindină de medii și mari dimensiuni, dar averse torențiale în toată țara, cu excepția județelor Tulcea și Constanța.

La început în Banat, Crișana, Maramureș, iar după-amiaza și noaptea mai ales în Transilvania, Oltenia, Moldova și Muntenia vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină, îndeosebi de medii și mari dimensiuni. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe alocuri 40…60 l/mp.

Vineri va fi în vigoare o informare meteo de instabilitate atmosferică temporar accentuată. În estul și sud-estul țării, dar și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…40 l/mp.