3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 21:19
No menu items!

Avertizare de la MAE pentru românii din Franța

spot_img

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care tranzitează, se află sau se deplasează pe teritoriul Franței că asociația piloților companiei Air France a intrat în grevă, alăturându-se sindicatelor din domeniul transportului feroviar și din cadrul serviciilor de colectare.

Potrivit unui comunicat al MAE, Compania Air France a precizat că va asigura 80% dintre zborurile pe distanță lungă, peste 85% pentru cele interne și aproximativ 70% din cele pe distanță medie — precum și ruta Paris — București, dinspre și spre aeroportul Charles de Gaulle.

MAE precizează că sindicatele intenționează să prelungească greva până la data de 16 iunie 2016.

“Întrucât în perioada menționată pot avea loc întârzieri sau modificări ale orarului de zbor, se recomandă pasagerilor (suporterilor) cetățeni români să contacteze compania aeriană înaintea efectuării călătoriei și să ia în calcul posibilitatea de a petrece un timp mai îndelungat în aeroport. Pasagerii sunt sfătuiți să urmărească evoluția situației pe pagina oficială de Internet a companiei Air France www.airfrance.fr/FR/fr/common/page_flottante/hp/infos_trafic_aerien_air_france.htm“, menționează sursa citată.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în “App Store” și “Google Play”), care oferă informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare “Un SMS îți poate salva viața!”, mai arată MAE.

Olimpia Diaconiuc