19.3 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 8:44
No menu items!

Avertizare de ger până sâmbătă. Comandamentul de iarnă este convocat în această seară

spot_img

Avertizare de ger până sâmbătă. Comandamentul de iarnă este convocat în această seară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o informare meteo de ger şi intensificări de vânt valabilă de miercuri de la ora 13:00 până sâmbătă la ora 10:00, fiind anunţate temperaturi de la minus 15 grade în nord-est, centru şi sud, la minus 26 de grade în Transilvania.

Potrivit avertizării transmise de ANM, în după-amiaza zilei de miercuri şi în cursul nopţii de miercuri spre joi, vântul va continua să prezinte intensificări în nord-estul, centrul ţării şi la munte, dar mai ales în regiunile sudice, spulberând sau viscolind zăpada.

Vremea se va răci treptat începând de joi, devenind deosebit de rece, geroasă mai ales noaptea şi dimineaţa în cea mai mare parte a ţării.

Cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra în cursul nopţii de joi spre vineri, în special în nord-estul, centrul şi sudul ţării, unde minimele vor coborî frecvent sub minus 15 grade, ajungând până în jurul valorii de minus 26 de grade în estul Transilvaniei.

Comandamentul de iarnă şi prefecţii au fost convocaţi de ministrul Mircea Duşa, în această seară la 18.30.

„La 18:30 în această seară am convocat din nou o ședință a Comandamentului Național și a Comandamentelor județene și videoconferință cu prefecții pentru a stabili măsurile pentru mâine și poimâine”, a declarat ministrul de Interne la Parlament.

O.D.