5 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 15:17
No menu items!

Avertizare de cod galben pentru cinci județe

spot_img

 

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod Galben de vânt puternic, valabilă în cinci judeţele din ţară, după cum urmează:

În judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui, Vrancea şi Galaţi vântul va atinge la rafală viteze de 55-60 de kilometri pe oră şi izolat chiar 75 de kilometri pe oră.

Avertizarea nowcasting emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie este valabilă până la ora 11.30. Vremea va fi rece şi marţi, chiar geroasă dimineaţa, mai ales în Moldova şi în Transilvania. Tot în prima parte a zilei norii mai pot lăsa ninsori slabe în regiunile estice şi sud-estice, unde şi vântul suflă mai intens şi accentuează senzaţia de frig. În celelalte regiuni norii vor fi răsfiraţi. Iese şi soarele, dar va fi „cu dinţi”.

La amiază temperaturile vor fi cuprinse între -10 grade în estul Transilvaniei şi +2 în nord-vestul Olteniei. Administraţia Naţională de eteorologie informează că luna ianuarie a anului 2013 debutează cu ger şi temperaturi de până la -11 grade Celsius în cea de-a doua săptămână din ianuarie.

Totuşi, în a doua parte a lunii temperaturile coboară până la normele normale ale perioadei, precipitaţiile urmând să apară şi sub formă de ploaie, dar şi de ninsoare în aproape toată ţara.

D.M.