3 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 2:21
No menu items!

Avertizare de cod galben și viscol în aproape toată țara

spot_img

Viscolul ne lovește din nou. Directorul general al ANM, Ion Sandu, a anunţat, vineri, că, de sâmbătă, de la ora 18 și până luni, se va instala un cod galben de viscol în centrul ţării, la munte şi în Moldova. În acelaşi interval, vor fi precipitaţii şi în Capitală, dar şi în Dobrogea. Cantităţi însemnate de precipitaţii sunt aşteptate în Banat şi în Crişana.

Conform directorului Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în Banat s-ar putea înregistra până la 25 de litri pe metru pătrat, iar în Crişana, până la 15 litri pe metru pătrat. În acelaşi interval, vor fi precipitaţii şi în Capitală, dar și în Dobrogea, sub formă de ploaie.

În Maramureş ar putea fi lapoviţă, în timp ce în centrul ţării şi la munte va fi viscol. Joi, meteorologii au prelungit avertizarea de ger şi vânt până sâmbătă seara, atenţionând că vremea va fi geroasă mai ales noaptea şi dimineaţa în cea mai mare parte a ţării şi vor fi temperaturi de la -15 grade în nord-est, centru şi sud la -26 de grade în estul Transilvaniei.

D.M.