Avertizare de călătorie pentru Slovenia: autostrăzi blocate de viscol

Avertizare de călătorie pentru Slovenia: autostrăzi blocate de viscol

Avertizare de călătorie pentru Slovenia: autostrăzi blocate de viscol

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi atenţionează pe cei care vor să călătorească în Slovenia că, în urma căderilor de zăpadă, sunt dificultăţi de circulaţie pe principalele autostrăzi şi drumuri naţionale, temporar fiind restricţionat traficul autovehiculelor grele pe autostrăzile care asigură legătura cu Ungaria, Italia, Austria.

“Temporar, a fost restricţionată circulaţia autovehiculelor grele pe autostrăzile (A1, A2 şi A3) care asigură legăturile cu Ungaria, Italia, Croaţia şi Austria. Traficul este greoi şi cu blocaje care se pot prelungi pe mai multe ore. Prognoza meteo pentru zilele următoare prevede continuarea ninsorilor şi a viscolului, menţinându-se condiţiile dificile de trafic pe teritoriul Sloveniei”, se arată într-un comunicat de miercuri al MAE.

Cetăţenilor români care intenţionează să tranziteze Slovenia li se recomandă ca, în perioada următoare, să se informeze din timp asupra condiţiilor de trafic şi asupra datelor de contact ale misiunilor diplomatice ale României de pe traseu.

De asemenea, se recomandă ca autovehiculele să fie dotate corespunzător pentru trafic în condiții de iarnă şi, cu precădere, în cursul nopţii, să existe provizii suficiente de combustibil şi alimente.  Companiile care utilizează autovehiculele grele/camioane sunt solicitate să se informeze constant cu privire la prognoza meteo, precum şi asupra restricţiilor de trafic impuse pe drumurile din Slovenia.

Informaţiile cu privire la traficul rutier din Slovenia pot fi obţinute permanent de la Centrul de informare asupra traficului rutier din Slovenia, precum şi la numerele de telefon 1970 (din Slovenia) şi 00 386 151 885 15, menţionează oficialii MAE.

R.D.

NICIUN COMENTARIU